εκτυπωτές,printer,service,toner,ink,συμβατά,αναλώσιμα,service εκτυπωτών

Ίσως το πιο σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζετε αφού αγοράσετε των εκτυπωτή σας είναι το κόστος των μελανιών, και σε δεύτερο χρόνο το κόστος συντήρησης ή επισκευής.Σε πολλά μικρά μοντέλα η αξία των μελανιών ξεπερνά ακόμα και την αγορά του ίδιου του εκτυπωτή. Κάποιοι άλλοι εκτυπωτές χρησιμοποιούν τόσα πολλά αναλώσιμα με αποτέλεσμα κάθε λίγο και λιγάκι να ζητά και κάτι διαφορετικό.Το σίγουρο είναι ότι πολύ από εσάς όταν αγοράζατε τον εκτυπωτή σας δεν ξέρατε ότι το κόστος για να εκτυπώνετε θα είναι τόσο μεγάλο, Ο.Κ όλοι ξέρουμε ότι δωρεάν δεν μας δίνεται τίποτα, άλλο όμως αυτό και άλλο να πληρώνουμε ένα σωρό λεφτά κάθε τόσο.

Τα τελευταία χρόνια με την αύξηση της χρήσης των εκτυπωτών οι κατασκευάστριες εταιρείες έχουν δημιουργήσει πάρα πολλά εκτυπωτικά μοντέλα που με την βοήθεια της καλπάζουσας τεχνολογίας έχουν απίστευτες δυνατότητες.

Ένα στοιχειό που αλλάζουν οι εταιρείες είναι η χωρητικότητα των δοχείων μελάνης, αυτό όμως, αντίθετα με τις απίστευτες δυνατότητες που δίνουν απλόχερα , είναι ο τρόπος που κερδίζουν τα χρήματα από τους χρήστες.

Πριν όμως εξηγήσω τη συμβαίνει με την χωρητικότητα στα δοχεία μελάνης θέλω να κατανοήσετε τον τρόπο που μετρά ο κατασκευαστής το πόσες σελίδες τυπώνει το κάθε δοχείο μελάνης.

Ο τρόπος είναι απλός και ισχύει για όλους τους κατασκευαστές. Έχουν έρθει σε μια συμφωνία μεταξύ τους ώστε να χρησιμοποιούν την ίδια μονάδα μέτρησης.

Μια σελίδα ισούται με το 5% μιας Α4

ΣΕΛΙΔΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ ΚΑΛΥΠΤΙΚΟΤΗΤΑ % ΣΕ Α4 ΕΚΤΥΠΩΜΕΝΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
1000 5% 1000
1000 10% 500
1000 15% 333
1000 20% 250

Τώρα θα ρωτήσει κάποιος «και πως ξέρω εγώ πόσο είναι η κάλυψη των δικών μου εγγράφων;»

Για να έχετε μια εικόνα στο περίπου μια σελίδα ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου με το λογότυπο της εταιρείας, κείμενο μέχρι το τέλος της σελίδας και με κάποια bold γράμματα χωρίς πίνακες και φωτογραφίες είναι περίπου 5%.

Εξαρτάτε πάντα από τη γραμματοσειρά που χρησιμοποιείτε και το μέγεθος των γραμμάτων αλλά η διαφορές σε αυτά θα είναι μικρές.

Οι κατασκευαστές λοιπόν που έλεγα και πιο πάνω κερδίζουν τα χρήματα τους από τα μελάνια, σίγουρα κερδίζουν πολλά και από την πώληση του εκτυπωτή αλλά αυτόν τον αγοράζεται μια φορά ενώ τα μελάνια του συνέχεια. Αυτό που αγοράζεται λοιπόν είναι πόσες σελίδες θα εκτυπώσετε, και ο τεχνικός όρος είναι CPP (COAST PER PAGE).

Η μείωση της χωρητικότητας των δοχείων φέρνει περισσότερα χρήματα στις εταιρείες αφού ναι μεν έχουν χαμηλότερη τιμή αλλά όχι τέτοια που να σας συμφέρει πραγματικά.

Κάτι ακόμα που μπορεί να μην γνωρίζετε είναι ότι κάποια μοντέλα εκτυπωτών έχουν και άλλα ανταλλακτικά που θεωρούνται αναλώσιμα όπως τα developer τα drum ή όπως αλλιώς τα ονομάζει η εταιρεία το fuser το transfer belt το waste box.

Όλα αυτά βρίσκονται στον εκτυπωτή αλλά δεν χρειάζονται όλα μαζί αλλαγή, με αποτέλεσμα κάθε τόσο να έρχεται ένα νέο κόστος πέρα της μελάνης. Σε αυτά τα μοντέλα το κόστος ανά σελίδα, είναι ακόμα μεγαλύτερο.

Δεν θα κάνω μεγαλύτερη τεχνική ανάλυση για να μην σας μπερδέψω αλλά μπορείτε να μου στείλετε την ερώτηση σας και θα σας απαντήσω πιο συγκεκριμένα.

Γίνετε αντιληπτό ότι μόλις επιλέξετε των εκτυπωτή σας αυτομάτως έχετε καθορίσει και το κόστος εκτύπωσης των αντιγράφων σας.

Όλα τα παραπάνω δείχνουν κάτι πολύ απλό ότι οι κατασκευαστές πληρώνονται πολύ καλά για τα προϊόντα τους και δεν συγχωρούν τα λάθη του χρήστη (λάθη στην επιλογή εκτυπωτή).

Συνοψίζοντας θα πω ότι τα original μελάνια των εκτυπωτών είναι ακριβά και θα συνεχίσουν να είναι. Και θα γίνονται ακριβότερα όταν θα επιλέξετε λάθος εκτυπωτή, το πώς θα επιλέξετε τον σωστό εκτυπωτή δείτε το εδώ: Τι εκτυπωτή να αγοράσω;

Σίγουρα δεν υπάρχει ο τέλειος εκτυπωτής ούτε υπάρχουν άχρηστα μηχανήματα, όλοι οι εκτυπωτές είναι χρήσιμοι για κάποιες εργασίες, βρείτε των κατάλληλο συνδυασμό και επιλέξτε το κατάλληλο μελάνη ή toner που θα κάνει τον εκτυπωτή σας αποδοτικό.

Διαβάστε ακόμα περισσότερες πληροφορίες στο άρθρο που υπάρχει στο printerhellas.gr: ORIGINAL – ΣΥΜΒΑΤΆ – ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΈΝΑ – ΞΑΝΑΓΕΜΙΣΜΈΝΑ. ΠΌΤΕ ΜΕ ΣΥΜΦΈΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΑΓΟΡΆΖΩ.

Ελπίζω να έγινα κατανοητός και να σας βοήθησα.

Αν έχετε ερωτήσεις ή απορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, θα χαρώ να σας απαντήσω!

Φιλικά

Για την PrinterHellas

Αβραμίδης Σάββας

Τηλ. 210-7645270